Cajamarca

Author: M. / Ετικέτες ,

05/06/09

Για άλλο ήρθα και με άλλο έφυγα από την όμορφη Cajamarca. Ήρθα για να εκπληρώσω μια υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου εδώ και κάποια χρόνια, και τελικά φεύγω όχι μόνο έχοντας καταφέρει αυτό για το οποίο ήρθα, αλλά επίσης έχοντας δώσει νέα υπόσχεση στον εαυτό μου και σε άλλους ότι θα ξαναέρθω.



30 ώρες ήταν αρκετές όχι μόνο για να μαγευτώ από το χαρακτήρα και τη γνησιότητα αυτής της πόλης (να'ναι καλα η έλλειψη τουριστών), αλλά και για να εκτιμήσω την ανοιχτή καρδια, τη γενναιοδωρία και τα χαμόγελα του κόσμου εδω.





Ο Giancarlo ήταν ο επίσημος couchsurfing host μας που μας πήγαινε και μας έφερνε παντού.
Ο Sergio μας άνοιξε το σπίτι του και νιώσαμε πιο άνετα από οπουδήποτε αλλού σε αυτό το ταξίδι.
Ο Jose φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να μας ταΐζει και να μας ποτίζει; μπύρες με το λίτρο, tequeños κατα παραγγελία, το καλύτερο ceviche της πόλης, pisco, κι άλλες μπύρες, μέχρι και κομπόστα μελιτζάνα (ναι, μελιτζάνα! Άλλο πράγμα!!) φτιαγμένη από τη γυναίκα του!






ceviche - το sushi της λατινικής αμερικής. Ψάρι ωμό, ανακατεμμένο με λεμόνι και κρεμμύδια

Χάρη σε αυτά τα παιδιά περάσαμε δυο μέρες σαν βασιλιάδες και γνωρίσαμε την Cajamarca πολύ περισσότερο από όσο περίμενα. Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια να τους ευχαριστήσω.

Σε λίγο θα μπούμε στο λεωφορείο για να φύγουμε από εδώ. Μια τεράστια διαδρομή πρόκειται να ξεδιπλωθεί μπροστά μας στην τελική ευθεία: Cajamarca, Peru - Popayan, Colombia χωρίς στάσεις! Καλή μας τύχη...

Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου